Zoeken
  • yesicancoaching

eerste kamer besluit online gokken wordt legaal ? Dat meen je niet......

Ja ja of wij hier zo blij van moeten worden. Dit werkt gokverslaving nog meer in de hand.. Triest

EERSTE KAMER BESLUIT: ONLINE GOKKEN WORDT LEGAAL Online gokken wordt legaal in Nederland. De Eerste Kamer stemde vandaag in met het wetsvoorstel. GroenLinks pleitte nog voor een verbod op reclames voor de toekomstige legale goksites, maar hier was een meerderheid tegen.

Het wordt nu mogelijk duidelijke regels op te stellen voor gokwebsites en deze te handhaven. Minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming: ‘We zien dat de samenleving digitaliseert en meer dan een half miljoen Nederlanders op dit moment onbeschermd deelnemen aan online kansspelen. Dat brengt grote risico’s met zich mee als kansspelverslaving en fraude. Ik ben blij dat we spelers nu een veilig aanbod kunnen aanbieden, zodat kansspelen online op een verantwoorde manier kunnen worden gespeeld.’

Steeds populairder Online gokken wordt steeds populairder in Nederland. Het aantal Nederlanders dat illegaal en tegen betaling gokt op internet is de afgelopen twee jaar met 20 procent gestegen naar ruim 1,8 miljoen. Populaire gokspellen zijn poker, bingo, casinospellen als roulette en wedden op sportwedstrijden. Twee derde van de online gokkers geeft aan het liefst bij een officiële aanbieder met Nederlandse licentie te lezen. De schatkist loopt nu dus zo’n 100 miljoen euro aan belastinginkomsten mis.

De eerste vergunningen zullen in 2020 worden verleend door de Kansspelautoriteit.

Bron leff 19/02/2019


0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven