Β 
Zoeken
  • yesicancoaching

Nieuwe methode om verslaving te bewijzen c.q. te testen ..benieuwd ? lees verder

Interessant artikel over het controleren van chronisch drankmisbruik. Kwam iemand er vroeger nog mee weg om zich te verstoppen naartdat hij of zij hun bolide in de sloot hadden gereden zodat ze niet hoef ten te blazen en geen bloedafname mogelijk was.. Gaat dit er binnenkort anders aan toe.. πŸ˜‰Al is dit onderzoek na aanleiding en in opdracht van de nierstichting gedaan het wordt nu ook al toe gepast op verkeerssituaties zeker als er gewonde of dode zijn gevallen Bron:Leff

Wetenschappers uit Maastricht gaan onderzoeken of het mogelijk is om alcoholgebruik te lezen via hoofdhaar of nagels. De Maag Lever Darm Stichting stelt 150.000 euro beschikbaar voor het onderzoek.

Op dit moment is het alleen mogelijk alcoholgebruik te lezen via de adem en bloedonderzoek. Deze meting is na enkele uren niet meer betrouwbaar. Het stofje in het lichaam dat alcohol afbreekt is op te sporen via hoofdhaar, nagels en urine, zegt het Maastricht UMC. β€˜Hoofdhaar groeit ongeveer één centimeter per maand. Door de concentratie van de stof te meten in hoofdhaar, wordt er als het ware een alcoholtijdslijn gecreΓ«erd. Zo kan bepaald worden of iemand over een langere periode al dan niet alcohol heeft gebruikt’, aldus de wetenschappers.

De Maag Lever Darm stichting denkt dat het onderzoek gaat bijdragen aan een betere behandeling van patiΓ«nten met leverproblemen. Nu kan niet goed worden nagegaan of een aandoening te wijten is aan alcohol en worden patiΓ«nten soms ten onrechte verdacht van alcoholgebruik. De nieuwe methode moet aan kunnen tonen of patiΓ«nten in aanmerking komen voor een levertransplantatie.

Het vaststellen van drugsgebruik via hoofdhaar was al mogelijk, maar wordt in Nederland niet veel gedaan omdat dit erg duur is.


0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Β